El hombre lobo

LOL. Igår var jag och Á  och såg remaken av the The Wolfman, och visst kan man kalla det underhållning.  Tur att det inte kostar mer än 3 euro att gå på bio på onsdagar. Fast under en liten, liten stund, när Benicio del Toro springer runt på tak i London, så fick jag känslan av en gammal hederlig monsterjakt. Men sedan hände det visst inte så mycket mer. Larvigt förutsägbar handling, noll dialog och i och för sig en hel del gore. Jag har dock under hela min uppväxt varit vansinnigt (okej, mest som barn) rädd för varulvar, så det är nästan en bedrift i sig att få mig att fnissa åt en film om just sådana. Varulvar är fortfarande mycket obehagligare än alla andra monster, spöken och whatever, och det enda jag var riktigt, riktigt rädd för när jag var liten. Men den här techno-loup-garoun vet jag int'...


Får se hur länge den lever

 

Á gav mig en bonsai häromdagen, en liten fikus för att vara exakt. Jag har klippt den lite, men om jag fattat det rätt så borde jag också plantera om den och förmodligen klippa av några rötter, så att de inte sticker upp ur krukan. Är dock lite rädd för att peta för mycket med det stackars plantskrället eftersom jag inte direkt har gröna fingrar. Och Á och jag hamnade förstås i luven på varandra direkt. Han påstår att man ska ansa trädet runt om, då originalidén är att den ska stå på en piedestal och kunna betraktas från alla håll. Jag har iofs bara googlat lite, men allt jag har läst pekar på att trädet bara ska ha ett "ansikte", dvs en sida som det ska beundras från. Á hetsade upp sig och började tjata om att vi skulle slå vad och att jag borde veta att han inte slår vad om han inte vet att han vinner, så jag låtsades som att han vann och lämnade ämnet. Ska leta lite mer dock.

(Och ja, det regnar! Igen!)


På det fjärde ska det ske

Äntligen. Det har varit världens längsta två veckor. Jag har knappt varit utanför lägenheten förutom när jag jobbat, och någon strö-öl med respektive. Nu ska jag bara ta tag i kalkyl-"simuleringen" och fortsätta läsa så är jag safe.

Herregud. Vilken dödstråkig uppdatering. Men jag har så många småsaker att tänka på samtidigt att det är svårt att få styr på det. Har skrivit recension till imorgon, har läst, har jobbat lite, men det är fortfarande många reflektioner som far runt i skallen. Och framförallt, det är ett program om ufon på tv. Med Iker! Med lite tur blir det lite spöken snart också (Cuarto Milenio är ett program på spanska kanal Cuatro som behandlar allehanda övernaturligheter, häxerier och mysterier varje söndagsnatt)!


Jag har fortfarande inte dött

Jag pluggar som ett djur. Eftersom jag har en grej som släpar bakom sen tidigare måste jag göra två heltidskurser på samma gång, samtidigt som jag måste jobba. En ganska otippad grej är att jag faktiskt gillar ekonomistyrning. Det är skönt att få ett lite vidare perspektiv på alla de grenar vi varit in på tidigare.

Annars funderar jag lite på den här bloggen. Vad ska jag göra av den? Vad ska den vara?
Svaret är kanske att den får bli vad jag känner för vid varje tillfälle. För det är komplicerat att välja på förhand. Senare kanske man lär sig. Det var lättare att blogga om musik när man inte skrev någon annanstans. Och det var lättare att blogga överhuvudtaget när man inte gjorde något annat alls. Men samtidigt är det ju också så att man, ju mindre man MÅSTE göra, blir mindre effektiv på det stora hela. När jag var arbetslös/väntade på att komma in på högskolan var det ett flerdagarsprojekt att gå ut med soporna, eftersom man ju också var tvungen att gå och köpa mjölk... och båda sakerna på en dag blev ju bara för mycket. Nu är jag fortfarande lite rostig i studierna, men jag börjar få upp takten igen. Och hittills har det ju gått bra. Lite tråkigt bara att jag och á inte hinner ses så ofta som vi skulle vilja alla gånger, men samtidigt är det faktiskt att föredra. Behöver min egentid här. Det enda jag för närvarande känner att jag tappar är musiken, eftersom jag nte är kapabel att lyssna på musik när jag pluggar, jag drömmer mig bort till landet Ingenstans istället för att greja med redovisningsteorin...

Ni ser, nu tappade jag tråden igen. Darn you, Sean Roman.

Jag har inte dött

Jag är bara så sjukt jäkla upptagen med skola (läsa ikapp tre veckor på tre dagar, gjort, men nu får jag inte in något mer i skallen) och alla dessa kalkyler, budgetar och ränteberäkningar. Mycket oglamoröst. Dessutom har jag varit förbannad i några dagar eftersom jag mitt i allt fått en enorm, sjukt ful reklambanderoll hängande från min balkong utan att någon frågat/sagt till.

I eftermiddag ska jag, Á, Aida och Maik ta bilen till Sevilla och MondoSonoros "demofinal" (vad föråldrat ordet demo låter, helt plötsligt). Spelar gör Guadalupe Plata, som jag som bekant kan se hur många gånger som helst, och kollega Js projekt UFO Kidnappers (må vara att de har snott hälften de gör från Daft Punk och resten från Justice, men för en kväll med electro förlåter jag det)

NEJ!

'

Inte Bodie också! Först Stringer, sen det här! Förmodligen första gången jag någonsin suttit och hojtat upprört åt en tv-serie. Ja, för den som inte fattar så ser jag äntligen klart The Wire, några år efter att jag började. Sista säsongen kvar nu. Fast egentligen känns det som att det inte kan ta slut.

Fan. Jag är skitförbannad och besviken här. Bitches.


RSS 2.0